1R ESO: INTRODUCCIÓ A LA PREHISTÒRIA

 

ELS GRANS PERÍODES DE LA HISTÒRIA

Per a ordenar els esdeveniments històrics, el món occidental ha dividit el seu passat en etapes (divisió convencional):

- Prehistòria. És l'etapa més llarga que abasta des de l'aparició del primer homínid fins al començament de la història (escriptura). Engloba diverses fases: Edat de Pedra (Paleolític, Mesolític, Neolític) i Edat dels Metalls (Coure, Bronze i Ferro).

- Edat Antiga. Comprèn l'origen i evolució de les grans civilitzacions: les urbanes (Mesopotàmia i Egipte) i les clàssiques (Grècia i Roma). Cronològicament, se situa entre l'escriptura i el desmembrament de l'Imperi romà (segle V).

- Edat mitjana. Abasta des del segle V fins al XV. És un període complex en el qual distingiríem les invasions dels pobles bàrbars i el sorgiment i desenvolupament de grans imperis (bizantí, musulmà, carolingi). Així mateix, el final de l'imperi carolingi iniciaria el començament del període feudal (segles X-XV).

- Edat Moderna. Europa s'expansiona (descobriments geogràfics i científics) i inicia un domini sobre la resta del món. Duraria des de mitjan segle XV (descobriment d'Amèrica, caiguda de Constantinoble, invenció de la impremta) fins a finals del segle XVIII.

- Edat Contemporània. S'iniciaria amb l'esclat de la Revolució francesa i amb els inicis de la Revolució industrial.






No hay comentarios:

Publicar un comentario