1r ESO: TREBALL DE LECTURA "HISTÒRIES DE POR"

Anem pel treball de lectura de valencià de la Segona Avaluació!

Com ja sabeu necessitarem una cartolina grandària a2 i material necessari i al gust per a la decoració tant de l'exterior com de l'interior: pinturillas, cotó, gomaeva de colors, gomaeva de brillantina, suro, folis de colors i tot allò que se us ocorrisca per fer una portada i un interior terrorífico.

1) En primer lloc, dobleguem la cartolina pels extrems, com ja hem fet en classe i pensem en la portada que realitzarem per al nostre treball. En ella haurà d'haver-hi una imatge i el títol del llibre de lectura: "Històries de por".
Quan la tinguem dibuixada amb el títol posat, hem de folrar la nostra imatge tal com hàgim decidit fer-lo: amb plastelina, cartolines de colors, folis de colors, gomaeva, paper de plata... és a dir, utilitzant diferents textures...




2) Una vegada tinguem ja la portada realitzada passarem a realitzar l'interior. Tal com es mostra en la imatge model del treball que us ensenye sempre a classe del llibre de  "Wonder", heu de pensar una imatge per a cada capítol per a inserir-les a l'interior del treball (en el treball de Wonder l'han pegat per un costat o han posat velcro, per a enganxar-ho i desenganxar-ho però si se us ocorrisc una altra manera de fer-lo, no hi ha cap problema. La creativitat és lliure!



Hi ha un total de 10 històries de por, hauràs de triar les 8 que més t'agraden i pensar en una icona/imatge que la represente i situar-la a la teva cartolina.

Les activitats corresponents amb cada història són les següents (tria solament les 8 per les quals t'hagis decidit):
1. Bàrbara
2. Harry
3. El xiquet de la gavardina
4. Wolfang
5. I van desaparéixer enllà
6. La xiqueta de la bola màgica
7. Escac, oncle Herbert!
8. Adéu
9. La senyora A
10. Sírius

Una velada hages triat les 8 histories has de fer:
A la primera historia faràs:
- Un resum de la història de por.
A la segona historia faràs:
- Inventa un final diferent de la historia.
A la tercera historia faràs:
- Imagina i escriu una conversa de Whatsaap entre els dos personatges protagonistes.
A la cuarta historia faràs:
- Inventa una portada per a la història.
A la quinta historia faràs:
- Crea targetes de preguntados, trivial de 10 qüestions sobre la història.
A la sexta historia faràs:
- Conta una història de por, relat de por que t'haja passat a tu o a un amic, familiar...
A la sèpitma historia faràs:
- Il·lustra la història amb un cómic (mínim 8 vinyetes)
A l'última història faràs:
- Un pasapalabra de la història.

DATA DE LLIURAMENT: DILLUNS 23 DE GENER

1º ESO. POSIBLE REPESCA. CONTENIDOS PARA REPASAR.

REPESA ÁMBITO SOCIOLINGÜÍSTICO 

FECHA: 7 de diciembre de 2022


Os dejo aquí los contenidos que tenéis que repasar para cada prueba:

PRUEBA LENGUA CASTELLANA Y VALENCIANA 

1. Definición de sustantivo. Tipos de sustantivos (comunes, propios, colectivos, individuales, abstractos, comunes, abstractos y concretos).

2. Los determinantes (saber diferenciar sus tipos: artículos, demostrativos, determinados, indeterminados, numerales, indefinidos...)

3. El adjetivo (saber reconocerlo y saber cambiar su género y número además de ser capaz de identificar si tiene una o dos terminaciones). 

4. Los pronombres (saber los tipos que hay, identificarlos y diferenciarlos con los determinantes. Recuerda que los determinantes acompañan al nombre y los pronombres lo sustituyen). 

5. Saber identificar y diferenciar los diferentes tipos de texto: narrativo, descriptivo, dialógico o conversacional, instructivo, predictivo)

6. Saber analizar una oración simple identificando en la misma Sujeto y Predicado y el núcleo en cada una de sus partes.


PRUEBA DE GEOGRAFÍA

7.  Unitat 1. Moviments de rotació i translació. Què és un any bisest. Per què es dóna?Meridians i para·lels (definicions). Saber localitzar al globus terraqüi: meridià 0, meridià de Greenwich, tròpic de càncer, tròpic de capricorn, Equador, Àrtic, Antàrtic, Pols nord i sud, saber calcular l'escala a un mapa.

8. Unitat 2. Les formes del relleu. Saber què és: muntanyes, planes, altiplans, depressions, península, illa, cap i golf. Saber identificar-les al mapa.